SİVAS / GÜRÜN - Suçatı Ortaokulu

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

Okulumuz adını kasabamızdan almıştır.Kasabamızdan geçen Sarıkaya ve Gökpınar suları kasabamız sınırları içerisinde birleştiği için kasabamıza SUÇATI denmiştir.

Okulumuz SUÇATI ORTAOKULU olarak 1969 yılında eğitim öğretim faaliyetine başlamıştır.İlk Önce Yukarı Suçatı’nda ahşap bir binada eğitim öğretime başlayan okulumuz 1974 yılında şimdiki binamıza taşınmıştır.Okulumuzunilk hizmete açılışında İbrahim Şimşek okul müdürü ve matematik öğretmeni kadrosuyla göreve başlamıştır.

Okulumuzun ilk açılışından bugüne kadar toplam 8 müdür ve 8 müdür yardımcısı görev almıştır.

Okulumuz zorunlu eğitimin 8 yıla çıkmasıyla birlikte Aşağı Suçatı İlkokulu ve Karşıyaka İlkokulu ile birleşerek Suçatı İlköğretim okulu adını almıştır.Okulumuzda halen mevcut mahallelerle birlikte  Avgun,Bahçeiçi,Karahisar dan taşımalı olarak gelen öğrenciler öğrenim görmektedir.

Okulumuz 2012-2023 Eğitim-Öğretim yılından itibaren Suçatı İlkokulu ve Suçatı Ortaokuluolarak aynı bina içerisinde iki ayrı okul olarak eğitim öğretime devam etmektedir.

Ayrıca okulumuzun ismi marka olarak tescil edilmiştir

Yayın: 12.02.2024 - Güncelleme: 12.02.2024 13:45 - Görüntülenme: 8